13.12.2019

Huomenta Suomi Extran Markkinaraadissa vedettiin yhteen kulunutta pörssivuotta ja katsottiin tulevaan. Aiheita olivat käsittelemässä tuttu raati: toimitusjohtaja Sari Lounasmeri Pörssisäätiöstä, osakesijoitusjohtaja Mika Heikkilä Taalerista ja Kauppalehden uutispäällikkö Janne Pöysti. Raati totesi, että nollakorkoympäristö on taloushistoriallisesti poikkeuksellinen. Taalerin Mika Heikkilä toivoo, että yritykset hyödyntäisivät korkotasoa investoinneissaan.

Helsingin pörssi on noussut 15 prosenttia viimeisen vuoden aikana, kun osingot lasketaan mukaan. ”Ei olisi pystynyt vuosi sitten ennustamaan, että markkinat kehittyvät näin myönteisesti”, Mika Heikkilä totesi. Heikkilä analysoi pörssissä nousseita yrityksiä. Näistä Revenio on hänen mielestään hyvä esimerkki. Yhtiössä on pystytty keskittymään selkeään markkinaan, jota tukee väestön ikääntyminen.

Raati arvioi, että kasvu jatkuu Yhdysvalloissa, vaikka takana on jo pitkä nousu. Nousu on tosin perustunut suurelta osin suurten teknologiayhtiöiden nousuun. Osakemarkkinoilla ei odoteta yleisesti ottaen suurta muutosta, mutta epävarmuus jatkuu.

« Takaisin: Aktia Varainhoito yhteistyössä

Edellinen
Markkinaraati: Taantuma on peruttu
Seuraava
Markkinaraati: Uusiutuva energia on seuraavan vuosikymmenen mahdollisuus