21.08.2020

Markkinat tekivät maaliskuussa syväsukelluksen. Toisesta kvartaalista odotettiin katastrofia. Sijoittajaa vietiin huppu päässä, kun yritykset eivät uskaltaneet kertoa tulevaisuuden odotuksistaan.

Elokuun tuloskaudella hymyilivät kuitenkin muutkin kuin kesäinen aurinko, sillä markkinat elpyivät kevään ahdingosta. Kaksi kolmasosaa tuloksista peittosi analyytikkoennusteet. Syinä olivat yritysten nopeat kululeikkaukset sekä odotuksia lievemmät liikevaihdon notkahdukset. Kiitos tästä kuuluu valtioiden nopeille elvytystoimille.

Näistä aiheista ja alkavan syksyn markkinatilanteesta keskusteltiin myös Kauppalehden, Talouselämän ja Arvopaperin ensimmäisessä Markkinaraadissa. Keskustelijoina olivat somesta tutut kasvot Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén ja Taalerin osakesijoitusjohtaja Mika Heikkilä sekä Kauppalehden pörssitoimituksen päällikkö Ninni Myllyoja. Keskustelua juoksutti Kauppalehden Saksan-kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen.

Heikkilä ja Vilén muistuttivat, että yhtiöt, jotka rohkenivat avata näkemyksiään tulosodotuksistaan, säilyttivät arvonsa. Näistä hyvänä esimerkkinä Kone. Syksyyn markkinat lähtevät rohkein mielin, mikä heijastuu osakkeiden arvostuksiin. Mika Heikkilä tähdensi, että nyt on otollinen hetki ohjata elvytystä kestävään teknologiaan ja impaktisijoittamiseen.

« Takaisin: Aktia Varainhoito yhteistyössä

Edellinen
Heikkilä & Vilén -show, osa 56: Suomen FANGMANit
Seuraava
Markkinaraati: Elvytys kippaa investoinnit julkistalouden käsiin