18.06.2021

Kevät ja alkukesä ovat olleet vilkasta aikaa pörssin porstuassa. Uusia yhtiöitä on listautunut runsaasti. Kevään listautumisbuumia arvioitiin myös Kauppalehden Markkinaraadissa.

”Koronavuoden jälkeen listautumispato on avautunut. Salkunhoitajalla on ollut paljon työtä, kun uusia yhtiöitä on käyty perusteellisesti läpi. Yhtiöiden laatu on hyvä, eikä takavuosien laadun heikentymistä ole näkynyt”, Aktian osakesijoitusjohtaja Mika Heikkilä sanoi Markkinaraati-keskustelussa.

Helsingin pörssiin listautuneet yhtiöt ovat pieniä, ja erityisesti yksityissijoittajille on jäänyt listautumisanneissa ainoastaan pieniä osuuksia. Institutionaaliset ankkurisijoittajat ovat merkinneet valtaosan anneista.

”Vaikka osassa yhtiöissä pääomasijoittaja on tuonut yhtiön listalle, niissä ei ole ollut ahneen rahastamisen makua. Listattujen osakkeiden hinnat ovat nousseet annin jälkeen. Se kertoo tietysti positiivisesta markkinasta mutta myös hinnoittelun realistisuudesta”, Heikkilä toteaa.

Heikkilän lisäksi Markkinaraadissa olivat mukana myös Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri ja uutispäällikkö Janne Pöysti Kauppalehdestä. Markkinaraati jää kesätauolle ja jatkuu taas elokuussa.

« Takaisin: Aktia Varainhoito yhteistyössä

Edellinen
Markkinaraati: Inflaatiota on vaikea ennustaa poikkeustilanteen keskellä
Seuraava
Markkinaraati: Osakemarkkinoillakin on ollut pitkä kuuma kesä