16.04.2021

Matkailutoimiala ja sen mukana myös pörssilistattu Finnair ovat kärsineet koronasta rajusti. Vahinko on monelta osin jo tapahtunut velkaantumisen kautta, mutta toimiala hahmottelee pitkän aikavälin exit-suunnitelmaa. Kauppalehden Markkinaraati pohti lyhyen ja pitkän aikavälin näkymiä matkailualalla. Keskustelussa olivat mukana Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner, Taaleri Kapitaalin toimitusjohtaja Vesa Heikkilä sekä johtaja Paavo Virkkunen Visit Finlandista.

”Finnair on vahva yhtiö, ja se on selviytyjien joukossa. Yhtiölle valtio-omistaja on erinomainen tuki tällaisessa tilanteessa. Tämän jälkeen voidaan unohtaa puheet Finnairin yksityistämisestä”, Taalerin Vesa Heikkilä arvioi. ”Tosin kilpailu tulee olemaan kovaa, sillä ensimmäisinä palautuvat kahden kaupungin väliset reitit, jotka ovat ennen muuta halpalentoyhtiöiden pelikenttää.”

Topi Manner arvioi lentoliikenteen palautumisen vievän aikaa, mutta uskoo Finnairin tuloslaskelman kääntyvän muutosten myötä parempaan suuntaan. Heikkilä arveli, että sijoittajilta vaaditaan kärsivällisyyttä Finnairin osakkeen kanssa. 

Paavo Virkkunen totesi, että suomalaisen matkailuelinkeinon toipuminen edellyttää myös kansainvälistä kysyntää. Vesa Heikkilä vahvisti, että tarvitaan vielä selvästi vahvempaa kysyntää, ennen kuin hotellikapasiteettia aletaan avata uudelleen. Kotimaiset tapahtumat eivät yksistään riitä.

« Takaisin: Aktia Varainhoito yhteistyössä

Edellinen
Markkinaraati: Asuntojen arvonkehitys vahvistuu edelleen kasvukeskuksissa
Seuraava
Markkinaraati: Osakemarkkinat hymyilevät tulosyllättäjien imussa