18.09.2020

Kauppalehden Markkinaraadin mielestä eurooppalainen elvytyspaketti on tarpeen äkillisestä koronakriisistä selviämiseen. Elvyttämisen dynaamisiin vaikutuksiin liittyy kuitenkin paljon kysymysmerkkejä. Taalerin strategiajohtaja Samu Lang näkee, että osakemarkkinat ovat pysyneet pirteinä, sillä rahaa liikkuu järjestelmässä. Hyviä sijoituskohteita löytyy edelleen.

Hän kuitenkin varoittelee löysän rahapolitiikan passivoivista vaikutuksista. Julkisissa investoinneissa ei aina tehdä riittävällä tarkkuudella riski- ja tuottoanalyyseja, mikä johtaa tehottomuuteen ja tuottavuuden laskuun.

Samu Lang oli keskustelemassa Markkinaraadissa yhdessä Suomen Pankin pääjohtajan Olli Rehnin ja Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtajan Elina Pylkkäsen kanssa.

Rehn muistutti, että keskuspankin tehtävä on saada inflaatio liikkeelle, minkä jälkeen on kiristettävä rahapolitiikkaa. Hänkin on huolissaan siitä, että valtiontaloudet luottavat liiaksi velanottoon. Korot lähtevät hänen mukaansa aikanaan nousuun. Valtiontalouksien kuin kotitalouksienkin on syytä muistaa tämä velanotossaan.

 

« Takaisin: Aktia Varainhoito yhteistyössä

Edellinen
Markkinaraati: Taalerin Mikro Markka omistaa pörssin kummajaista Kamuxia
Seuraava
Markkinaraati: Sijoittamalla voit edistää hyvää